Camino Lituano kviečia į Milošo kelio pirmo etapo žygį

Camino Lituano kviečia į Milošo kelio pirmo etapo žygį

Oct 5 at 5 PM – Oct 9 at 7 PM

https://www.facebook.com/events/324411374775908/

Taip jau susiklostė, kad „Camino Lituano“ kelias driekiasi per vietas, tiesiogiai susijusias su vieno iš žymiausio XX a. intelektualo, rašytojo, poeto, vienintelio lietuvių kilmės Nobelio literatūros premijos laureto Česlovo Milošo (Czesław Miłosz, 1911–2004) gyvenimu. Visų pirma tai Šeteniai, (Kėdainių r.) kur gimė ir augo būsimasis poetas bei vaizdingai aprašė savo romane „Isos slėnis“, ir Krasnogrūda (Lenkija), kur Č. Milošas praleido daugelį vasarų, kur įrengtas jo vardo muziejus bei multikultūrinis centras“Pogranicze“. 2011 m. , pažymint Č. Milošo 100-asias gimimo metines, vyko kultūrinis-piligriminis žygis Šeteniai-Krasnogrūda. Tuo metu šis kelias ir buvo pavadintas „Č. Milošo keliu“ (plačiau apie tai skaitykite http://www.vdu.lt/…/miloso-kelias-nuo-istaku-iki-pasauline…/)

Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios puikios idėjos ir pristatyti pėstiesiems piligrimams ir kitiems keliautojams pritaikytą ir sužymėtą „Camino Lituano“ kelio atkarpą Šeteniai-Krasnogrūda, kuri ir galėtų vadintis „Milošo keliu“.

Šių metų spalio 6-9 dienomis, vyks “Milošo kelio” pirmo etapo Šeteniai-Kaunas atidarymo 4 dienų žygis bei su Č. Milošo gyvenimu, jo epocha, pasaulėžiūra bei kūryba susiję renginiai Šeteniuoe, Kėdainiuose bei Kaune. Renginiai bus skirti aktualizuoti Czesław Miłosz, Leonido Donskio ir Krzysztof Czyżewski idėjas, stiprinant Lietuvos ir Lenkijos dialogą.

Daugiau informacijos apie žygį rasite žygio event’e: https://www.facebook.com/events/324411374775908/