Nuotraukų paroda “Atrasti Camino stebuklai”


Pagal   http://www.lazdijai-turizmas.lt/?read=27036

2017.08.01

Nuotraukų paroda “Atrasti Camino stebuklai”

Šv. Jokūbo kelias arba Camino de Santiago – tai kelias, kuriuo piligrimai keliauja į Santjago de Kompostela (isp. Santiago de Compostela) miestą Ispanijoje, kur įspūdingoje katedroje ilsisi Šv. Jokūbo palaikai. Šv. Jokūbo kapas yra piligrimystės tikslas, tačiau kai kurie keliautojai dar keliauja apie 100 km iki Finisterės, kuri iki Amerikos atradimo buvo žemės kraštas, kad pasiimtų iš jūros piligrimystės įrodymą – kriauklę.

Bet koks kelias, kuriuo jūs einate į Santjago de Compostela galėtų būti vadinamas Šv. Jokūbo keliu. Kelionė į Santiago, kai kuriems žmonėms prasideda nuo namų slenksčio. Daugelis Europos šalių turi oficialiai patvirtintus per savo šalį maršrutus, kuriais einant yra pasiekiamas Santiago miestas. Taip ir Lietuva įsijungė į Šv. Jokūbo kelių tinklą.

Camino Lituano  – išvertus iš ispanų kalbos – kelias per Lietuvą arba lietuviškas kelias. Camino Lituano – tai šiuolaikinis piligriminis, turistinis, pažintinis maršrutas/kelias per Lietuvą, parengtas Tarptautinio Šv. Jokūbo kelio pagrindu, jungiantis Lietuvą su bendru Šv. Jokūbo kelių tinklu Europoje.

Maršruto pradžia:  Žagarė – miestas Joniškio rajone, kurio senamiestis saugomas valstybės, kaip urbanistikos paminklas.

Maršruto pabaiga:  Seinai – Lenkijos šiaurės rytuose esantis Punsko regiono miestas,  kuriame yra  Švč. Mergelės Marijos bazilika su Stebuklingąja Dievo Motinos statula (žygiavimą galima pratęsti iki Vygrių miesto).

Šių metų liepos 15-19 dienomis Lazdijų rajone ir Lazdijų mieste Lazdijų turizmo informacinio centro darbuotojai kartu su Šv. Jokūbo kelio iniciatoriais vykdė Šv. Jokūbo kelio žymėjimo darbus, maršrutu Miroslovas, Meteliai, Lazdijai, Lietuvos Lenkijos pasienis, o liepos 24 d. Lazdijų rajono savivaldybė sulaukė ir pirmųjų piligrimų. Keliautojai nakčiai apsistojo Metelių Kristaus Atsimainymo parapijos namuose, o kitą rytą kelionę į Lazdijus tęsė kartu su prie jų prisijungusiais Lazdijų rajono gyventojais bei VšĮ “Lazdijų turizmo informacinis centras” darbuotojais.

Šia proga Lazdijų turizmo informaciniame centre (Janaslavo k. 10, Lazdijų r. sav.) atidaryta Camino de Santiago metu piligrimų padarytų nuotraukų paroda “Atrasti Camino stebuklai”. Šiose nuotraukose įamžinti piligrimų išgyvenimai, žygio metu matyti vaizdai bei naujai atrastos vietos.

Maloniai kviečiame visus Lazdijų rajono savivaldybės gyventojus bei rajono svečius apsilankyti parodoje ir pamatyt tokį pasaulį, kokį jį matė piligrimai!